Ontwerpwedstrijd

Jaarlijks wordt er door het Schaakstukkenmuseum een schaakstukkenontwerpwedstrijd gehouden, waarmee leuke prijzen te verdienen zijn (hoofdprijs € 1000,-, tweede prijs € 500,-, derde prijs € 250,-, vierde prijs € 100,-, vijfde prijs € 50,-, troostprijs € 25,-).

Memorabele inzendingen

Eén van de deelnemende kunstenaars aan de schaakstukkenontwerpwedstrijd van 2007 was Alie Kalverda, die het schaakspel “Het spel van de religies” heeft ingezonden, waarbij zij hoopt dat dit schaakspel ertoe bijdraagt de verschillende religies wat meer verdraagzaam tot elkaar te maken, opdat daarbij de wereldvrede weer een stap dichterbij kan komen. Zie ook haar website: www.aliekalverda.nl.

“Het spel van de religies”

 

Het Rotterdam Schaakspel

In 2010 is het Rotterdam Schaakspel van de kunstenaar Harry Hoek in de tentoonstelling opgenomen, zowel in tafel- als XL-formaat. Harry Hoek, die ook eens heeft meegedaan aan de schaakstukkenontwerpwedstrijd, viel niet in de prijzen met zijn Rotterdamse gebouwen. De nieuwe, abstracte versie van het spel is een groter succes. Het staat niet alleen binnen tentoongesteld maar ook buiten, in XL formaat. Met het grote spel kan naar hartenlust gespeeld worden tussen de Kubuswoningen.  (Lees meer over de totstandkoming van het spel.)Rotterdams schaakspel

Beide formaten van het Rotterdam Schaakspel zijn in het Schaakstukkenmuseum te koop en de XL-versie is ook te huur. Heeft u interesse in het Rotterdam Schaakspel? Stuur dan een email naar schaakstukkenmuseum@hotmail.com.

TIP: Als Rotterdams bedrijf op zoek naar een mooi relatiegeschenk? Denk dan eens aan het Rotterdam Schaakspel in luxe doos.

Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar de schaakstukken die in ons museum tentoongesteld worden? Hier volgt een selectie van de collectie. Wilt u al onze schaakspelen zien, kom dan eens langs.

Comments are closed.